• Seizoen vijfenzeventig gevat in een boek… - SV Deurne
  • Seizoen vijfenzeventig gevat in een boek… - SV Deurne
  • Seizoen vijfenzeventig gevat in een boek… - SV Deurne

Seizoen vijfenzeventig gevat in een boek…

Jublieumboek

Dit jaar bestaat voetbalclub SV Deurne 75 jaar. Reden voor het bestuur en de club om het hele jaar feest te vieren. In de competitie heeft dit niet geleid tot een kampioenschap maar wel tot een stevige plek in het linkerrijtje. Gedurende het hele jaar zijn er tal van activiteiten, extra toernooien, feestavonden een kamp voor de jeugd en vele andere feestelijkheden.

Om het 75 jarig bestaan te vieren en er een blijvend gedenkteken voor op te richten kwam Spiegel met het voorstel om een boek te maken waarin de geschiedenis en wetenswaardigheden van de club zijn vastgelegd. Immers bij het 75-jarig bestaan zijn er nog mensen van het eerste uur die zich fraaie anekdotes herinneren en mooie verhalen kunnen delen.

Inspiratie en motivatie

Het begon met een ontwerp van Spiegel. Een ‘dummy’ boek in de clubkleuren met de door Spiegel bedachte titel ‘Seizoen Vijfenzeventig: een in blauw-wit geschreven geschiedenis’. In samenwerking met Marcel Koolen die voor de teksten zorgde en Roos Knijnenburg die de voortreffelijke fotografie in handen had kwam de inhoud tot stand. Roos zorgde voor het uitdiepen van fotoarchieven en het maken van recente foto’s. Het verhalen optekenen en er een logisch geheel van maken was een uitdaging, maar die is voor Marcel wel weggelegd.

Boeken maken is topsport

In het begin staat iedereen fris op het veld maar naarmate de wedstrijd vordert slaat de vermoeidheid toe. Zo is het ook met boeken maken. Boeken maken is een kwestie van volhouden. Af en toe krijg je een gele kaart. Soms moet de wedstrijd even stilgelegd worden vanwege spreekkoren en komt de rust precies op tijd. Dan de tweede helft, een kwestie van doorzetten, wisselen en kansen grijpen. Net voor het fluitsignaal nog eens extra aanzetten en dan scoren!

Soms moet je tot het uiterste gaan. Maar als het boek dan af is en naar de drukker gaat dan kun je lekker onder de douche en jezelf opmaken voor de derde helft. Een boek voltooien op een goede manier is een overwinning. En daarna volgt de ereronde op de platte kar! Het boek is gepresenteerd en iedereen viert feest. Van voetballend lid tot bestuurder, sponsors, oud-leden en iedereen die de club een warm hart toedraagt. Resultaat: Een mooi stukje Deurnese voetbalgeschiedenis is vastgelegd en de clubtrots is gegroeid!

Seizoen vijfenzeventig gevat in een boek… - SV Deurne
Seizoen vijfenzeventig gevat in een boek… - SV Deurne