• Geanimeerde Interactieve Online Infographic?
  • Geanimeerde Interactieve Online Infographic?
  • Geanimeerde Interactieve Online Infographic?
  • Geanimeerde Interactieve Online Infographic?

Reizen door Noord-Limburg?

Geanimeerde Interactieve Online Infographic

Trendsportal is een initiatief van het Regionaal Mobiliteitsoverleg van Noord-Limburg. Hierin werken 8 gemeenten samen op het gebied van Verkeer en Vervoer. Het idee van Trendsportal was om geen traditioneel beleidsstuk meer te maken. Er werd een innovatief proces in gang gezet. Het resultaat is een dynamisch product met een verfrissende vormgeving. Spiegel ontwikkelde voor het Regionaal Mobiliteitsoverleg als eerste bureau in Nederland een opvallende geanimeerde, interactieve, online infographic. Hiermee kun je alle ontwikkelingen op het gebied van verkeer en mobiliteit volgen in een website. Say what???

Innovatief communicatie vraagstuk!

Je wilt op een ander manier jouw boodschap overbrengen, want je bent een vernieuwer en wilt graag vooruit. Daarbij kijk je naar de toekomst en wil je graag een voorbeeld zijn van de veranderende overheid. Bij Spiegel kwam de vraag, via de Gemeente Venlo, om voor de 8 regiogemeenten de visie en kijk op de wereld van verkeer en vervoer in een moderne en innovatieve jas te steken. Dat werd een Online Infographic en een animatie.

Henry van den Berkmortel, creatief directeur: “Toen de vraag kwam om op een vernieuwende en trendsettende manier een visie en beleidsplan op het gebied van mobiliteit neer te zetten voor 8 regiogemeenten, kwam er een glinstering in onze ogen. Zeker toen bleek dat er in Nederland nog geen bureaus waren die een Geanimeerde Interactieve Online Infographic hebben gemaakt.

Online Infographic is een interactieve game

Een hele mond vol :). Een Infographic toont je een informatieve weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld. Je ziet ze vaak in kranten als korte uitleg bij een artikel. In Nederland zag je er nog nooit één die gebruik maakt van de diverse mogelijkheden die de online wereld je biedt: animatie, interactie, voor iedereen toegankelijk en bovendien zelf beheersbaar. Ons idee bij de Infographic was dat het een game is, waarbij je zelf een karakter kan kiezen, die door het landschap van Noord-Limburg reist. Daar zie je vervolgens alle ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit in jouw gemeente, maar je kan er ook zien welke projecten de gemeente wil uitvoeren en welke doelen en doelstellingen er zijn.

Rob Raaymakers, communicatieadviseur: “Mijn idee achter de Online Infographic is dat deze moest werken als een game. Dat was het uitgangspunt voor alle daaropvolgende ideeën. Het helpt ook als je weet dat we de kennis en vaardigheden hebben om alle stukjes van de puzzel in eigen huis te kunnen maken.”

Online Infographic in eigen huis

Wij maakten met het grootst mogelijke plezier deze Online Infographic in de Trendsportal website. Wij bedachten de verhaallijnen, de beelden, animaties, teksten en verzorgden tenslotte ook de bouw. Dit alles in eigen huis. Als bezoeker zie je een ongelooflijk mooie wereld, waarin je met je gekozen karakter door 8 verschillende gemeenten in Noord- Limburg reist.

Patrick Wijn, ontwerper: “Bewoners, belangstellenden, gemeenteraden, B&W van 8 gemeenten in Noord-Limburg kunnen zelf online de ontwikkelingen op het gebied van verkeer en mobiliteit volgen. Het is mijn rol om dit voor de doelgroepen op een visueel, oogstrelende manier tot leven te laten komen.”

Je kunt op een gemakkelijke manier alles te weten komen op het gebied van verkeer en mobiliteit in Noord-Limburg en de informatie komt ook op een speelse manier op je af. Kortom, het is een feestje om door Noord-Limburg te reizen. Bekijk de infographic

Tim Joosten, webdeveloper: “De grootste technische uitdaging was om de Online Infographic werkend te krijgen op Android en iOS devices. Dat is gelukt.”

Ook interesse in online interacties of een (online) infographic? Wij helpen je graag.

Geanimeerde Interactieve Online Infographic?
Geanimeerde Interactieve Online Infographic?