• Bakx

Een bakje voor Bakx…

Een van de disciplines waarin Spiegel expertise heeft is verpakkingen. De verpakking is een van de belangrijke punten binnen de marketingmix. Zeker op de verkoopvloer: een verpakking moet aanspreken en de consument er toe aanzetten om op het beslissende moment te kiezen voor een product. En dan het liefst voor het product van onze klanten…
Spiegel produceert verpakkingsontwerpen voor food en non-food producten. Dat kan in dozen, sleeves, als etiketten en bijvoorbeeld gesealde bakjes.
Voor Bakx Foods maakte Spiegel een sealverpakking die geschikt is voor meerdere soorten producten. De uitdaging was om hiervoor een algemeen en culinair beeld te bedenken.
We fotografeerden een kok en combineerden de foto met hout en kruiden. Zo ontstond een fraai ambachtelijk beeld. Ook werd er rekening mee gehouden dat er een vlak is waarop de inhoud gecommuniceerd kan worden. We kozen ervoor om de opdruk de halve verpakking te laten bedekken zodat het product goed zichtbaar blijft.
De verpakking is in flexo gedrukt waarbij getracht is om uit kostenoverweging zo weinig mogelijk kleur te gebruiken met een zo groot mogelijk effect.
Missie geslaagd!

Bakx