• Illustratieve kanjers in actie voor PT en BASF
  • Illustratieve kanjers in actie voor PT en BASF

Illustratieve kanjers in actie voor PT en BASF

Drieluik-folder

Leuke opdracht een drieluik-folder voor verenigingen van eigenaren van appartementsgebouwen. Als je gevraagd wordt een folder te maken voor BASF dan weet je een ding zeker: Don’t fool with BASF rules. De corporate guidelines zijn zeer duidelijk. Daar bestaat geen twijfel over. Het oer-Duitse BASF, wereldwijd onder andere de grootste specialist in kunststof vloeren, geeft elk jaar nieuwe guidelines uit voor de vormgeving van al haar communicatieproducten. Wereldwijd moeten de zaken op elkaar aansluiten en dat kan alleen maar als je hele heldere regels hebt. En daar zijn ze goed in in Duitsland.

Waar kun je dan je creativiteit kwijt?

Juist, de witruimtes zijn bepaald, de lettergroottes zijn voorgeschreven en de voorzijde van de folder is volgens de BASF wetten. De enige creatieve ruimte die je hebt is het maken van een illustratie. Ga er maar aan staan. Ze vragen: teken een appartementsgebouw van enkele verdiepingen met een parkeergarage er onder. Zorg er voor dat er verschillende mankementen aan zijn. Voor alle plekken waar iets aan mankeert heeft BASF een bouwoplossing. Illustreer dat zodanig dat iedereen dat in een oogopslag begrijpt.

We zijn trots op onze Spiegel crossmedia communicatie kunstenaars…

Dáár kun, mag en moet je dan wel creatief in zijn. Als je er vervolgens in slaagt in twee correctierondes precies te maken wat de klant bedoelt en meer, dan ben je een hele goede. Zo goed dat gevraagd wordt om de plaat aan te leveren, want die wordt in heel Europa als standaard illustratie gebruikt. Verder is dit beeld het boegbeeld van de stand op de BASF beurs in België.

En zo gaat het werk van Spiegel de wereld over. En daar zijn we trots op! Ook met jouw bedrijf de wereld over?

Illustratieve kanjers in actie voor PT en BASF