Tuinpad Festival

Ofschoon Spiegel crossmedia communicatie actief is in het hele land én daarbuiten doen we in Deurne ook het een en ander. Vooral op cultureel gebied zijn we een graag geziene gast. Letterlijk en figuurlijk. Museum De Wieger wordt door ons ondersteund. Deels in sponsorvorm en deels commercieel.

Dé nummer een hit van de vaderlandse top 1000

Vrijwel iedereen in Nederland kent het lied ‘het Dorp’ ofwel ‘het tuinpad van mijn vader’. Dit pad bestaat werkelijk en ligt naast het museum in Deurne. De tekst werd door oud-Deurnenaar Friso Wiegersma geschreven op een melodie van Jean Ferrat en gezongen door Wim Sonneveld. Het ging over het veranderende Deurne in de jaren zestig.

Nieuw festival meteen goed op de kaart

En zo ontstond de naam van het tuinpad festival. Een jaarlijks terugkerend cultuurevenement met kunst, zang, dans, food en andere kunstvormen. Om het meteen goed op de kaart te zetten werd aan Spiegel gevraagd een herkenbaar logo te maken en de eerste uitingen te bedenken. Daaruit kwam een helder, herkenbaar en creatief logo dat in allerlei uitingsvormen werd gebruikt.

Henry van den Berkmortel: het is ontzettend belangrijk om toch minimaal een museum binnen je grenzen te hebben. Zo’n museum verrijkt het leven van de eigen burgers en bezoekers. Bovendien is het educatieve aspect niet onbelangrijk. Kinderen met kunst opvoeden verbreed hun blik op de wereld waarin creatief denken tot hele belangrijke ontwikkelingen leidt.

Online en offline

Bij het ontwerp is er rekening gehouden met de toepasbaarheid. Omdat het Museum -zoals alle kleinere musea- op de kleintjes moet letten is het logo zo gemaakt en aangeleverd dat het museum zelf op allerlei manieren gebruik kan maken van het logo. Door Spiegel zijn naast dit logo ook nog de plattegrond van het festival en een programmafolder gemaakt. Ook adviseerden we en maakten we banners van 500 x 80 cm die gebruikt werden aan de invalswegen en bij het museum om zo ook offline maximale aandacht te genereren.

En dat dat gelukt is blijkt uit het hoge aantal bezoekers dat het festival bezocht. Dit festival helpt Museum De Wieger beter op de kaart te zetten en positieve aandacht te genereren en zo continuïteit te garanderen.