• Animatie Spiegel crossmedia communicatie
  • Animatie Spiegel crossmedia communicatie

Animatie: GP presenteert op een nieuwe manier…

Bij Edeka in Duitsland kom je niet makkelijk binnen met je boodschap ook al heb je nóg zulke fraaie producten. Inkopers van deze grote Duitse supermarktketen krijgen per dag zo’n 100 presentaties voorgeschoteld. Allemaal van producten die er naar snakken om in de schappen te komen liggen. Gangbaar is de PowerPoint presentatie. Wíj kozen met GP voor de kracht van animatie.

Andere benadering

Ons werd de vraag gesteld, hoe kunnen we een zo kort mogelijke en super aansprekende presentatie maken met veel impact? Oh ja, als het kan moet de klant er zelf óók nog in voorkomen. Dat bracht ons op het idee van een animatie. Inkopers én categorymanagers kunnen zo in korte tijd kennis maken met het product én de leverancier. Een andere benadering dan gebruikelijk.

Video & animatie is king

In deze animatie stopten we de boodschap: ‘wie en wat is GP en welke producten produceren zij?’ En last but not least ‘wat kunnen wij van deze batteries en lighting producten aan ons assortiment toevoegen?’. Dat blijkt een enorm succesvolle combinatie.

Van Script tot storyboard

Na goedkeuring van het script is het storyboard vervaardigd. Vervolgens bedachten en ontwierpen we de stijl van enkele shots van de animatie. Er werd gekozen voor flat animation met een ‘vrije’ stijl, dus niet te strak maar ‘losjes’ getekend. Het geheel werd op een prettige wijze, voorzien van teksten, gepresenteerd. De animatie zelf vertelt het verhaal!

Eindresultaat

De animatie is gemaakt voor Edeka maar is zo gemaakt dat deze ook gebruikt kan worden voor andere prospects. Intussen is de animatie in het Duits, Frans en Nederlands verschenen. Eindresultaat: een onuitwisbare indruk bij een inkoopteam dat zich zéér vereerd voelt met de persoonlijke aanpak van GP. Dé beste start op weg naar nieuwe afzetmogelijkheden.

Wil jij ook zo’n animatie? Neem contact op met ons 0493 317183.

animatie GP door Spiegel crossmedia communicatie